Mówi się, że obecnie nastały czasy wielu alergii. Bez ustanku słyszy się przecież o tym, że ktoś jest uczulony na pyłki kwiatowe, ktoś inny nie toleruje laktozy lub orzechów, a jeszcze innemu towarzyszy alergia na seler. Dzieje się tak, że niestety ale nasza żywność coraz bardziej przypomina tablicę Mendelejewa niż produkt od Matki Natury. Wiele składników chemicznych, które możemy znaleźć w mleku, serach czy kiełbasach, a nawet pieczywie niekorzystnie wpływa na nasz organizm. Do tego dochodzą leki, którymi częstujemy ciało przy każdym choć najmniejszym pociągnięciu nosa. Pamiętajmy, że jest takie coś jak zasady przyjmowania leków i należy się do nich stosować, by były bezpieczne i pomagały nam wyleczyć choroby. Mało osób próbuje leczyć się naturalnymi metodami, a to dlatego, że wśród nich wyrosło wiele negatywnych mitów, a i jest to zdecydowanie bardziej czasochłonne i wymaga pewnej wiedzy. Jednak z pewnością warto zainteresować się jeśli nie zielarstwem i niekonwencjonalnym leczeniem to przynajmniej zdrową żywnością. Niewielu pewnie zna odpowiedź na to czy tłuszcz kaczy i gęsi pomaga obniżyć poziom cholesterolu? A pomaga choć dobrzy byłoby aby pochodził nie ze sklepu, a z naturalnej hodowli. Niestety produkty sklepowe muszą być tak przygotowane, by mogły stać na półkach miesiącami dlatego tak wiele w nich niezdrowych składników. Niestety nic nie wskazuje na to, że sytuacja zdrowej żywności zmieni się dlatego najlepiej samemu szukać jej w specjalnych sklepach lub u gospodarza.

ingod.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here